Baldew trekker task force agrarische sector
12 Dec 2022, 22:51
foto
President Chan Santokhi heeft een task force ingesteld die de agrarische sector zal trekken. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft een ondersteuningsgroep geïnstalleerd om uitdagingen binnen de agrarische sector aan te pakken. De taskforce, onder leiding van Preshand Baldew, moet gaan bewerkstelligen dat er op een effectieve, maar vooral milieuvriendelijke manier aan landbouw wordt gedaan. Dit, met het oog op het telen van gezonde landbouwgewassen die voldoen aan de internationale standaarden om geëxporteerd te kunnen worden.

Het staatshoofd heeft in een korte beraadslaging na de installatie van de taskforce, de groep medegedeeld keihard te werken zodat er op kort termijn al resultaten geboekt kunnen worden. “De landbouwsector is een duurzame sector die onze economie kan versterken. Het speelt ook een belangrijke rol in het creëren van werkgelegenheid”.

Baldew laat tegenover de Communicatiedienst Suriname optekenen dat er ruim SRD 10 miljoen beschikbaar is via fondsen om te investeren in de sector. “Er moet een goed plan van aanpak opgemaakt worden.” Baldew geeft aan dat een ketenbenadering zeer belangrijk is. De taskforce zal boeren, agroverwerkers, exporteurs en alle andere relevante actoren bij elkaar brengen om de exportmogelijkheden maximaal te benutten. Hij merkt op dat er veel vraag is in de regio naar cassave, fruit en groenten. “Wij moeten nu werk van maken.”

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft grond ter beschikking gesteld aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij om de sector te stimuleren. Er zijn mogelijkheden voor agrariërs om te kunnen putten uit het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness. President Santokhi heeft de leden van de ondersteuningsgroep veel kracht en wijsheid toegewenst om de sector naar grote hoogtes te tillen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May