Vrouw overleden in ziekenhuis, na verkeersongeval Afobakaweg
11 Dec 2022, 18:44
foto


Elisabeth Valle Pons (37) is donderdag komen te overlijden in het ziekenhuis. Zij was op 1 december betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Afobakaweg ter hoogte van de Marshallkreek.

De politie van het bureau Brokopondo heeft tijdens het onderzoek vastgesteld dat Pons en nog twee mede-inzittenden zaten in een Toyata Hiace busje dat door Donovan A. werd bestuurd. Zij kwamen vanuit de richting van Paranam en gingen naar het Afobaka stuwmeer. Ter hoogte van Marshallkreek heeft de autobestuurder die vermoedelijk met een hoge snelheid reed, geen links gehouden en geraakte hij op een bepaald moment van de weg. Het voertuig kwam vervolgens tegen een bergwand aan en sloeg daarbij over de kop, meldt de politie Public Relations.

Donovan A. die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. Zowel de automobilist als de drie mede-inzittenden die niet aanspreekbaar waren, werden ter verpleging afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, alwaar zij ter verpleging werden opgenomen. Pons is op 8 december overleden. De autobestuurder en de twee andere mede-inzittenden zijn inmiddels aanspreekbaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May