EZ maakt ondernemers wegwijs op exporteursbeurs
08 Dec, 22:53
foto
Minister Rishma Kuldipsingh van EZ (voor) op de exporteursbeurs


Ruim 50 ondernemers hebben vandaag meegedaan aan een exporteursbeurs op het terrein van Roeli’s Event Venue, ter versterking van ondernemerschap en het verhogen van de exportpotentie. Op de beurs was er, onder meer, informatie over het belang van etikettering, verpakking en standaarden voor ondernemers die van plan zijn te exporteren naar Europa.

De oproep voor deelname aan de beurs was gedaan door initiatiefnemer, het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Minister Rishma Kuldipsingh van EZ zegt dat het enorm belangrijk is – en ook een van de beleidsprioriteiten - dat het ministerie alle ondersteuning geeft aan de lokale productie- en exportsector. “Dit geeft ons inzicht in de potentie van de sector en de wijze waarop het beleid aangestuurd moet worden om de export te faciliteren en meer nog de capaciteit te verhogen.”

De focus bij ondernemerschap ligt volgens Kuldipsingh in het faciliteren van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) door het creëren van financieringsmodaliteiten. Enkele hiervan zijn: het operationaliseren van het KMO Fonds; de realisatie van een optimale kapitaalstructuur bij KMO’s; samenwerking met buitenlandse partners; implementatie van technologie ter bevordering van het concurrentievermogen van KMO’s en de promotie van export, schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Kuldipsingh geeft aan dat ondernemen logistieke, financiële en internationale uitdagingen heeft. “Maar de exporteurs nemen het risico en zetten zich in om met alle doorzetting en uithouding toch succesvol er bovenop te komen.” Het ministerie geeft naast de informatie over etikettering, verpakking en standaarden, ook productinformatie naar consumenten toe en wetgeving voor food en non-food producten.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January