Parmessar: Nooit met Somohardjo gesproken over samenwerking
04 Dec 2022, 16:40
foto
PL-topper Bronto Somohardjo


Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, begrijpt niet van waar PL-topper, minister Bronto Somohardjo, komt met de wetenschap dat zijn partij samen wil werken met Pertjajah Luhur. "Meneer Bronto is kennelijk in de war. Ik heb NOOIT met hem gesproken over een eventuele samenwerking. Trouwens over dit onderwerp stelt de partij een commissie/delegatie samen", zegt Parmessar aan Starnieuws.

Somohardjo zei op de drukbezochte vergadering van PL zaterdagavond dat iedereen met de partij wil samenwerken. De PL bestaat op 5 december 24 jaar en heeft een vergadering gehouden in het partijcentrum. Hij deelde mee dat Parmessar en partijgenoot Melvin Bouva met hem zijn komen praten over samenwerking. Ook VHP-topper Dew Sharman zou hem benaderd hebben om een lijstverbinding aan te gaan bij de komende verkiezingen. Bronto merkte op dat samenwerking kan, maar eerst moeten de voorzitters Ronnie Brunswijk (ABOP) en Paul Somohardjo groen licht geven. ABOP en PL zullen de komende verkiezing weer met elkaar in zee gaan, deelde Brunswijk mee.

Parmessar voert aan dat voor zover hij begrepen heeft, ook Bouva geen gesprek heeft gevoerd met Somohardjo over samenwerking. "Wat nu eerst moet gebeuren is het kiesstelsel wijzigen. De regering maakt om haar moverende redenen geen vaart hiermee", concludeert Parmessar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May