Volksgezondheid krijgt een super modern gebouw
02 Dec 2022, 20:21
foto
Het ontwerp van het nieuwe pand van ministerie van Volksgezondheid dat moet verrijzen. (Foto: CDS)


Medio 2023 zal begonnen worden met de bouw van een nieuw onderkomen voor het ministerie van Volksgezondheid. De oplevering is gepland in december 2024. De definitieve ontwerpdocumenten voor het gebouw van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in omgeving Rode Kruislaan, zijn op donderdag gepresenteerd aan de regering. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tussen minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, WE-Architects, architect Patxi Gastaminza en adjunct-directeur gezondheid, Ritesh Dhanpat.

President Chan Santokhi toonde zich ingenomen met de presentatie en het Energy Efficiency building concept. “Dit gebouw wordt het nieuwe gezicht van het ministerie van Volksgezondheid en een visitekaartje voor Suriname”, geeft de president aan. Het finaleontwerp van de nieuwbouw, wordt gecertificeerd als 'Green Building' (duurzaam bouwen). Het doel hiervan is bouwen met duurzaamheid waarbij onder andere, minder elektriciteit zal worden gebruikt. Zowel in de ontwerpfase, de bouwfase, de gebruiksfase als bij de sloop richt men zich op duurzaamheid, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Volksgezondheid is ondergebracht in een pand dat valt onder Monumentenzorg. Het gebouw is verouderd en voldoet niet meer. Het futuristische gebouw komt te staan op de plek van het in 2021 afgebrande hoofdkantoor van het BOG. Tegelijk zullen ook de faciliteiten van deze dienst gerenoveerd worden. De financiering geschiedt door een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, die in 2018 verstrekt is. “Met deze lening zal ook een nieuw gebouw voor het BOG opgezet worden omdat het niet raadzaam was het oude pand te renoveren”, deelt minister Ramadhin mee.

Naast het ministerie zullen ook andere diensten in het nieuwe gebouw worden ondergebracht, zoals een kantoor van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en andere ondersteunende diensten. “Wij gaan alle losse diensten van Volksgezondheid clusteren in één gebouw,” legt de bewindsman uit. Tevens wil de minister de samenwerking tussen de verschillende ziekenhuizen bevorderen en sommige diensten centraliseren. “Dit werkt niet alleen efficiënter, maar komt ook de gemeenschap ten goede”, zegt minister Ramadhin.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April