Neymar en Danilo missen rest van groepsfase
26 Nov 2022, 02:56
foto
De Braziliaanse Neymar reageert na een uitdaging van Sasa Lukic uit Servië in het Lusail Stadium (Foto: Reuters)


Het Braziliaanse duo Neymar en Danilo zal de resterende twee WK-groepswedstrijden van hun land missen. De twee moeten vechten om fit te zijn voor de knock-outfase, nadat ze geblesseerd zijn geraakt bij de 2-0 overwinning van donderdag op Servië.

Brazilië staat bovenaan Groep G en komt eerst uit tegen Zwitserland en daarna Kameroen. De dokter van het team zei dat talisman Neymar en de altijd betrouwbare vleugelverdediger Danilo alleen de Zwitserse wedstrijd zouden missen.

"Neymar en Danilo hebben vrijdagmiddag een MRI ondergaan en we hebben bij beiden een beschadiging van de enkel gevonden", zei Rodrigo Lasmar in een verklaring gedeeld door de Braziliaanse voetbalbond (CBF). "Ze zullen de volgende wedstrijd zeker missen en we zullen voorzichtig zijn, want ze zullen een behandeling ondergaan om ze in vorm te krijgen zodat ze weer kunnen spelen op het WK."

Neymar heeft al enkele jaren last van zijn rechtervoet en enkel en zag er radeloos uit toen hij laat in de wedstrijd van donderdag, het veld verliet.

Tijdens het WK 2014 liep hij een rugblessure op bij de overwinning in de kwartfinale op Colombia, waardoor hij uitgesloten was van de 7-1 nederlaag in de halve finale tegen Duitsland.

Tijdens Rusland 2018 belemmerden blessures opnieuw zijn droom om het WK te winnen. Begin 2018 liep Neymar een verstuikte rechterenkel op die het vijfde middenvoetsbeentje in zijn voet aantastte.

Hij miste 16 wedstrijden voor Paris St Germain aan het einde van het binnenlandse seizoen 2018/19 en was nooit helemaal fit, aangezien hij door pijn speelde voor Brazilië in Rusland, totdat ze in de kwartfinales door België werden uitgeschakeld.

De aanvaller liep in 2019 en vorig jaar soortgelijke verwondingen op.

Zijn vervanger zou Rodrygo, het wonderkind van Real Madrid, moeten zijn, die op de positie van Neymar speelde in de drie oefenwedstrijden van Brazilië in Turijn in de week voorafgaand aan het WK.

Het grootste vraagteken is echter de vervanger van Danilo, aangezien de 39-jarige veteraan Dani Alves de enige beschikbare rechtsback is. De voormalige speler van Barcelona speelde in september zijn laatste wedstrijd voor het Mexicaanse UNAM Pumas en liep een knieblessure op waar hij sindsdien last van heeft.

De Braziliaanse coach Tite testte de centrale verdediger van Real Madrid, Eder Militao, als een volledige verdediger in hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Ghana, dus zou die een andere optie kunnen zijn, samen met Liverpool-middenvelder Fabinho, die ook eerder als rechtsback speelde.

Vleugelspeler Antony en middenvelder Lucas Paqueta zijn beiden ziek en zouden maandag ook de wedstrijd tegen Zwitserland kunnen missen.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March