Noch VS, noch Engeland scoort in tweede wedstrijd
25 Nov, 17:55
foto
Als invaller in de laatste tien minuten bracht Jack Grealish wat pit in het Engelse spel. (Getty Images)


Een frustrerend optreden van Engeland. Totaal verschillend van hun eerste optreden tegen Iran. De meeste pressie kwam van de Amerikanen. Geen van de twee partijen zag kans om na een saaie wedstrijd het scorebord in beweging te brengen. Het bleef zoals het begon in het Al Bayt Stadium, 0-0.

Matt Turner is de eerste doelman die zich in dit treffen op slag van rust echt moet onderscheiden. Raheem Sterling verlengt een pass van Luke Shaw tot bij Mason Mount, die niet twijfelt en schiet. Turner gaat naar de grond en redt. De Engelsen kwamen daarvoor ook goed opzetten. Met een goede actie legt Shaw terug op Bukayo Saka, die de bal ruim over en naast het doel kegelt.

De Amerikanen komen van tijd tot tijd ook opzetten. Na een hakbal van Timothy Weah dringt Sergino Dest door tot in de Engelse zestien. Harry Maguire wijkt, maar haalt het schot van Dest wel. De daaropvolgende hoekschop voor de VS, levert niets op. Keer op keer komen de Amerikanen. Weah dropt de bal in de zestien in de voeten van Weston McKennie die in een keer overtrapt. Dan wijkt een afstandsschot van Yunus Musah af op Declan Rice en belandt recht in de handen van Jordan Pickford. Een schot van Christian Pulisic spat tegen de dwarsligger en brengt redding voor de Engelsen. McKennie en Musah bereiden voor en de bal komt bij Pulisic, die snel uithaalt.

De Amerikanen komen zelfverzekerd uit de kleedkamer. In het Al Bayt Stadium doet de VS met Engeland wat Engeland hoopte te doen met de VS. Het team in het wit kan niet van de eigen helft komen. De Amerikaanse fans reageren goed op deze periode van druk die het team heeft. Pulisic bezorgt Engeland serieuze problemen. Gareth Southgate grijpt in en stuurt Jack Grealish en Jordan Henderson het veld op als vervangers van Sterling en Jude Bellingham.

Terwijl het enthousiasme bij de Amerikanen wat luwt, brengt Grealish wat pit in het Engelse spel. Na een goede pass van Shaw, zoekt en vindt hij Kane, die weinig ruimte heeft. Southgate doet nog drie wissels in de laatste tien minuten van reguliere speeltijd. Het wachten is een doorbraak. Engeland heeft slechts één schot op doel weten te schieten - de poging van Mount in de eerste helft. Het is een weerspiegeling van zowel hun gebrek aan creativiteit als de waterdichte defensieve opstelling van de VS.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January