WK: Denemarken komt niet voorbij Tunesië, 0-0
22 Nov 2022, 12:34
foto
Andreas Cornelius had een van de negen schoten op doel van Denemarken, maar raakte de paal vanaf een meter afstand. (Foto: AFP)


Tunesië heeft Denemarken op een gelijkspel gehouden tijdens zijn WK-opener in een rauwe sfeer in het Education City Stadium in Al Rayyan. Ondanks het feit dat ze veel vaste klanten van de Premier League opstelden, kregen de felbegeerde Denen een zware training in Groep D.

Beide partijen hadden doelpunten afgekeurd wegens buitenspel, terwijl de Deense Andreas Cornelius op de een of andere manier miste vanaf een meter.

Er was een drama van de 95e minuut toen scheidsrechter Cesar Ramos de monitor van het veld controleerde over een mogelijke Denemarken-penalty voor handbal, alleen om bij zijn oorspronkelijke beslissing te blijven en een doeltrap toe te kennen.

Denemarken, een van de favorieten voorafgaand aan het toernooi, zal enige vorm moeten vinden om zich te kwalificeren uit een groep waarin ook Frankrijk, de houder van de Wereldbeker, zit. Denemarken was vorig jaar nog de verrassing van het EK door de halve finale te halen.

Het duel met Tunesië betekende voor middenvelder Christian Eriksen zijn terugkeer op het allerhoogste niveau. De speler van Manchester United kreeg op het vorige EK een hartstilstand, maar het gevaar kwam vooral van de Tunesiërs. Via spits Issam Jebali kregen die zelfs de beste kansen, en vlak voor rust bracht doelman Kasper Schmeichel goed redding op zijn inzet van dichtbij. Halverwege de eerste helft was al een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel van Jebali.

Denemarken werd in de tweede helft sterker. 10 minuten na rust ging een Deense treffer van Club-winger Skov Olsen niet door vanwege buitenspel. Ook raakte de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand nog de paal en keerde doelman Aymen Dahmen een hard schot van Eriksen.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December