SAO drukt kosten training assistent verpleeghulp omlaag
22 Nov 2022, 08:48
foto
Joyce Lapar, directeur van Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling.


De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) start op 28 november met de training assistent verpleeghulp. De training is lang niet aangeboden, zegt directeur Joyce Lapar. De kosten voor de training, die twaalf maanden duurt, zijn vrij hoog. Om geïnteresseerden tegemoet te komen, is er een project ingediend bij het Bureau Gemeenschapsprojecten dat ressorteert onder het ministerie van Financiën en Planning, waardoor een cursist voor de hele training slechts SRD 750 hoeft te betalen. Voor zij die het bedrag niet in een keer kunnen betalen heeft de SAO een betalingsregeling bedacht.

De training wordt nu haast kosteloos gegeven”, laat Lapar optekenen tegen de Communicatie Dienst Suriname . Geïnteresseerden worden opgeroepen zich te registreren. De vereisten voor deelname zijn dat de cursist minimaal 16 jaar oud moet zijn en in het bezit van een diploma van de nijverheidsschool (richting verzorging) of de 3e klas LBO dan wel 2e klas mulo moet hebben bezocht. Het ministerie van Volksgezondheid is belast met het afnemen van de examens.

De SAO biedt vaktrainingen aan verschillende doelgroepen, te weten vroege schoolverlaters, personen die een vak willen leren of zich willen laten bij-, om- en herscholen. Verder kunnen zowel werkenden als werklozen bij de stichting terecht alsook personen die aan gemeenschapsontwikkeling willen doen.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May