Kleine groep geeft oproep aan protestactie dag 3
21 Nov 2022, 14:02
foto
Een kleine groep mensen heeft gehoor gegeven aan de oproep om vandaag te protesteren. De vakbondsleiders zeggen zich niet uit het veld te laten slaan. Morgen wordt er weer geprotesteerd. (Foto's: René Gompers)


Terwijl Engeland tegenstander Iran een kopje kleiner maakte op het wereldforum WK, is een groepje mensen naar het Oude Vlaggenplein getogen om te protesteren tegen het beleid van de regering. De groep  is op dag 3 flink geslonken. De actievoerders blijven erbij dat er later wel een massa op de been zal komen. De actie is rond 12.00 uur gestaakt, ruim een uur vóór de wedstrijd Nederland versus Senegal.

Nieuw Suriname en de NDP hebben gemeld achter de acties te staan. Het blijkt vooralsnog alleen om woorden te gaan.  "Maar wij gaan elke dag door," benadrukt vakbondsleider Michael Sallons. "De groep zal groter worden.  Want iedereen voelt het." De mensen hebben ruim 20 minuten de weg aan de Waterkant versperd.


Vakbondsleiders onder aanvoering van CLO-voorzitter Ronald Hooghart hebben vrijdag een open brief voor president Chan Santokhi, op zijn kabinet ingeleverd. De vakbonden eisen onder andere dat de koers terug gaat naar SRD 7.42 voor de US-dollar, de brandstofprijs terug gaat naar SRD 7.52 een liter, de eerste levensbehoeften betaalbaar worden en dat het IMF-programma gestopt wordt. De regering heeft tot woensdag om de eisen in te willigen.

De mensen wachten de reactie van de regering niet af en hebben besloten elke dag op straat te komen. Het maakt ze niet uit dat de WK gaande is, wordt er aangegeven. "Voetbal no fur' un bere," wordt er opgemerkt. "Aan het eind van WK gaan we flink stroom betalen." Actieleider Ronald Hooghart heeft opgeroepen om morgen weer te verzamelen bij Kwakoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May