NDP-fractie: Ernstige bedreiging gericht tegen fractieleden
21 Nov 2022, 11:36
foto


De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) vraagt Assembleevoorzitter Marinus Bee aandacht voor ontoelaatbare handelingen en bedreigingen gericht tegen fractieleden. Fractieleider Rabin Parmessar schrijft dat informatie is ontvangen dat elementen binnen veiligheidsdiensten ingezet zouden worden om drugs in voertuigen van enkele kritische Assembleeleden van de NDP te plaatsen. Dit met de bedoeling hen te criminaliseren en op te sluiten. Dit is de zoveelste poging om hen het zwijgen op te leggen. Aan de leiding van het parlement wordt gevraagd om bescherming.

"Gelet op de recente ontwikkelingen wenst ondergetekende namens de leden van de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) het volgende dringend onder uw aandacht te brengen. In reactie op het parlementair werk welke leden van ons verzetten, volgt meestal een aanwas van laster en bedreigingen. De incidenten op social media, vaak etnisch van aard, zijn ernstig maar die laten we vooralsnog buiten beschouwing.

Wij doen u dit schrijven toekomen, aangezien de bedreigingen en intimidaties steeds frequenter worden en serieuzere vormen blijken aan te nemen. Recentelijk hebben wij uit diverse zeer betrouwbare bronnen, waarschuwingen ontvangen betreffende elementen voornamelijk binnen de veiligheidsdiensten, die zouden worden ingezet om drugs in de voertuigen van enkele kritische leden van de NDP-fractie te plaatsen, met de bedoeling om ze te criminaliseren en op te sluiten, teneinde ze monddood te maken en te insinueren dat zij het wetboek van strafrecht en de wet verdovende middelen hebben overtreden en hen daardoor achter slot en grendel te plaatsen.

Wij zien dit als de zoveelste poging, om critici het zwijgen op te leggen. Wij herinneren aan de jaarrede van de president, waar hij juist kritiek vanuit de oppositie heeft verwelkomd. Dat de regering geen waarde hecht aan vrije meningsuiting, blijkt ook uit het feit dat sinds het aantreden van de regering, Suriname reeds 33 plekken is teruggevallen op de persvrijheidsindex. Ondanks de herhaaldelijke beloftes voor transparantie is er onlangs door de SVJ en de journalist Jason Pinas geconstateerd dat er maar geen verbetering is opgetreden bij de behandeling van journalisten.

Daarnaast worden ook kritische burgers opgepakt en geïntimideerd middels ontslag, opsluiting of anderszins wanneer zij hun stem laten horen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee en ervaring hebbende met de werkwijze van de regering bij het criminaliseren van de oppositie, willen wij bovenstaande bezorgdheid dringend onder uw aandacht brengen en de regering oproepen, het polariserend beleid na te laten en daadwerkelijk te werken aan een democratie waar meningen van politiek andersdenkenden te allen tijden zal worden beschermd en daadwerkelijk hoog in het vaandel wordt gedragen.

Ervan overtuigd zijnde dat u alle ten dienste staande middelen zal aanwenden om alle leden van uw college te beschermen tegen elke vorm van rancune en muilkorving, verblijven wij met de meeste hoogachting", schrijft fractieleider Parmessar vandaag aan de Assembleevoorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May