Coach Sanchez: WK-droom Qatar is hoogtepunt van opoffering
20 Nov 2022, 10:52
foto
Coach Felix Sanchez (m)van Qatar en aanvoerder van het elftal Hassan Al-Haydos (r) tijdens een persconferentie in Doha, Qatar. (Foto: Reuters)


De spelers van Qatar bereiden zich al lang samen voor op de opening van het WK van de gastheren. Coach Felix Sanchez zei zaterdag dat hij hoopte dat de "enorme offers" die ze hadden gebracht om toernooiklaar te zijn, lonend zouden zijn.

Qatar onderbrak de Stars League in september om de internationale spelers samen te laten trainen en verschillende vriendschappelijke wedstrijden te spelen ter voorbereiding op het WK. Dat hield in dat de spelers, die allemaal in de nationale competitie van Qatar spelen, enkele weken weg waren van hun families. Sanchez prees hun toewijding om samen als ploeg te verbeteren voorafgaand aan de Groep A-wedstrijd van vandaag tegen Ecuador.

"Het is duidelijk dat alles wat we de afgelopen drie jaar hebben gedaan, is om een ​​zeer competitief team op het WK te hebben. De situatie van elk land is anders en we zijn een klein land", vertelde Sanchez aan verslaggevers. "Al onze spelers spelen in de lokale competitie, dus besloten we dat een van de manieren om het nationale team te versterken, was door enorme offers te brengen en lange periodes in het buitenland door te brengen. Dit toont de inzet van onze spelers. Alle tijd die in het buitenland wordt doorgebracht met trainen en strijden is voor 20 november, zodat we de competitie goed kunnen beginnen."

Qatar-aanvoerder Hassan Al-Haydos, die bijna 170 interlands voor het nationale team heeft gespeeld, zei dat hij er trots op was het team te leiden dat de wereld verraste toen ze in 2019 de Asian Cup wonnen. "Het is een kinderdroom", zegt hij. "We probeerden ons te kwalificeren en dat is in het verleden niet gelukt. Maar als we in de kwalificaties hadden gespeeld, geloof ik dat we ons hadden gekwalificeerd."

Qatar was ooit berucht om hun ongeduldige huur-en-ontslagbeleid voor coaches, maar ze blijven al meer dan vijf jaar bij Sanchez, vertrouwend op de Spanjaard die met hun jeugdteams werkte toen hij in 2006 aankwam bij hun Aspire Academy. Dezelfde spelers die onder hem voor jeugdteams speelden, vormen nu de kern van het seniorenteam.

"Na zoveel jaren is dit het einde van een cyclus - 16 jaar werken in dit land. Ik heb in een project gezeten, gegroeid en de stappen gevolgd van spelers in het nationale team", zei Sanchez. "Het is een enorme bron van trots. Ik zal proberen van het moment te genieten."

Maar Sánchez weet dat hun groepstegenstanders Ecuador, Senegal en Nederland geen lachertje zullen zijn en heeft de verwachtingen getemperd in aanloop naar het WK-debuut in Qatar.

"We weten dat het drie groepswedstrijden zijn, we kennen het potentieel van onze tegenstanders. Het zijn nationale teams die, vanwege hun geschiedenis en individueel talent, voor ons liggen", zei hij. "Op papier zouden ze de drie punten moeten pakken, misschien rekenen ze op het winnen van alle drie de punten. Maar we zijn hier om te laten zien dat we een competitief team kunnen zijn. We zullen ons A-spel brengen."



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May