Ruim 90 personen hebben politieke training NPS gevolgd
20 Nov 2022, 05:13
foto
Deelnemers aan segment 3 met de leden van het bestuur van het NPS Scholingsinstituut. Op de voorste rij de deelnemers die tevens hun certificaat van deelname in ontvangst mochten nemen. (Foto: NPS)


In de afgelopen zes maanden hebben ruim 90 personen hun politieke vaardigheden en inzichten aangescherpt door trainingen van het Scholingsinstituut van de Nationale Partij Suriname (NPS). Het behalen van dit punt is in lijn met de doelstellingen die voor het jaar 2022 waren uitgezet.

Voorzitter van het instituut Virginia Asin-Oostburg blikt tevreden terug op het resultaat. “Het waren intensieve sessies, waarbij in de breedte en diepte is ingegaan op vaardigheden  waarover de belangstellenden op zijn minst moeten beschikken wanneer zij de politieke arena betreden”. Scholing in dit kader is volgens haar van groot belang om goed inzicht te kunnen krijgen in het politieke landschap; “de valkuilen, de do’s en don’ts”.

De kadertraining is uitgevoerd in drie segmenten waarvan het eerste in mei was, terwijl de overige delen in augustus en november aan de orde kwamen. De behandelde onderwerpen betroffen algemene politieke vaardigheden, communicatie en sociale media debatvaardigheden.

Bij het derde segment hebben de inleiders het accent gelegd op taal en taalgebruik, gespreksvaardigheid, conflicthantering en onderhandelingsvaardigheden. Op kundige en deskundige wijze hebben de inleiders Renata de Bies, Kenneth Muringen en Dirk Currie de deelnemers praktische handvaten aangereikt die gebruikt kunnen worden bij succesvol debatteren. Dit laatste segment werd afgesloten met een groepsdebat over twee zeer actuele stellingen gebaseerd op de huidige maatschappelijke realiteit, meldt de NPS.

De participanten ontvingen aan het einde van hun presentaties een ‘Verklaring voor deelname’ en degenen die alle drie segmenten hebben gevolgd, kregen een ‘Certificaat van deelname’. Asin-Oostburg wijst erop dat het NPS Scholingsinstituut naast de kadertrainingen ook trainingen aan jongeren heeft verzorgd over “mentale gezondheid tijdens de covid-19 pandemie”. Daarnaast zijn in samenwerking met werkgroepen van het Johan Adolph Pengel Wetenschappelijk Instituut, JAPIN lezingen gehouden . “Met de uitreiking heeft het NPS Scholingsinstituut het trainingsjaar 2022 afgesloten en is reeds voorbereid voor de uitvoering van het programma voor 2023 en volgende jaren.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May