Franse spits Karim Benzema uitgeschakeld op WK
20 Nov 2022, 03:16
foto
De Franse spits Karim Benzema en Aurelien Tchouameni tijdens de training. Benzema liep gisteren een blessure op die hem heeft uitgeschakeld voor deelname aan het toernooi. (Foto: Reuters)


Een dag voor de start van het wereldvoetbaltoernooi in Qatar, heeft de Franse spits Karim Benzema een blessure opgelopen tijdens de training. Hij is nu uitgesloten van het WK in Qatar, zei de Franse voetbalbond zaterdag. De winnaar van de Ballon d'Or, die kampt met een spierprobleem, moest eerder op zaterdag de training van titelverdediger Frankrijk verlaten.

"Ik ben enorm verdrietig voor Karim die van dit WK een belangrijk doel had gemaakt. Ondanks deze nieuwe klap voor het Franse team heb ik het volste vertrouwen in mijn groep. We zullen er alles aan doen om de enorme uitdaging die ons te wachten staat aan te gaan", aldus coach Didier Deschamps in een verklaring.

Frankrijk, al zonder invloedrijke middenvelders Paul Pogba en N'Golo Kante vanwege een blessure, opent dinsdag hun campagne tegen Australië in Groep D.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May