Twee aanhoudingen schietpartij Drambrandesgracht
19 Nov 2022, 00:14
foto


Glenn S. heeft vermoedelijk dinsdag de dodelijke schoten gelost op Keith Nijon (24) aan de Drambrandesgracht. De kompaan van het slachtoffer, Fernando B. (29), is door het Regio Bijstand Team Paramaribo op zijn woonadres in het district Wanica opgespoord en aangehouden.

Volgens het voorlopige onderzoek en beschikbare beelden stapte Glenn S. uit een zwarte pick-up die op de locatie geparkeerd stond, terwijl zijn voortvluchtige kompaan in het voertuig bleef zitten. Glenn S. nam plaats in het voertuig waarin Nijon en zijn kompaan Fernando B. zaten. Op een bepaald moment werden er schoten gelost, waarbij Fernando B.  uit het voertuig stapte en in de richting van de Fred Derbystraat rende en vervolgens in een taxi stapte, meldt de politie Public Relations. 

De schutter stapte ook uit, waarbij Nijon met zijn auto de plek wilde verlaten. Tijdens het wegrijden loste Glenn S. een aantal schoten op het voertuig waarbij het slachtoffer vermoedelijk wederom werd geraakt en tegen een stilstaande auto aankwam. Toen de politie ter plekke verscheen overhandigde een omstander haar een vuistvuurwapen. Het vermoeden bestaat dat dit wapen van het slachtoffer Nijon moest zijn.

Na de daad nam de schutter Glenn S. die over de Nederlandse nationaliteit beschikt wederom plaats in de pick-up die met volle vaart wegreed. Via Frans-Guyana poogde hij naar Nederland te vertrekken, maar werd door de autoriteiten van van het buurland aangehouden. Aan de uitlevering van deze verdachte wordt gewerkt. De pick-up is woensdag onbeheerd aangetroffen aan de Martin Luther Kingweg. In de pick-up werd er een vuistvuurwapen gevonden. Beide zijn in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen, terwijl na de verdachte Fernando B. in verzekering is gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan van Glenn S. wordt gewerkt. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May