RGD-directie stapt naar de rechter
19 Nov 2022, 04:53
foto


De directie van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft besloten de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) voor de rechter te dagen. Het kort geding dient maandag. De VRA is op twee uitnodigingen om te praten over het wensenpakket, niet ingegaan. Er wordt een bod op schrift gevraagd. De VRA wil 50% salarisverhoging, wat niet te dragen is volgens de directie en Volksgezondheid.

President Chan Santokhi heeft daarna een clusterteam van ministers gevraagd de VRA uit te nodigen, om het voorstel vanuit de RGD te bespreken. Het clusterteam bestaat uit de ministers van Volksgezondheid, Arbeid en Buitenlandse Zaken en International Business en Internationale samenwerking. De VRA heeft besloten ook niet op die uitnodiging in te gaan, meldt de RGD.

Na evaluatie van de afgelopen dagen is volgens de RGD-leiding gebleken dat het gehanteerde actiemodel van de VRA geen noemenswaardige stagnering van de dienstverlening heeft veroorzaakt. Dat is gelegen aan de artsen die ondanks de aangekondigde acties, normaal hun werk hebben verricht. De groep werd ondersteund door enkele oproepartsen. Het actiemodel houdt in dat de artsen werken van 08:00u-10:00u., terwijl er geen middagdiensten gedaan worden.

De gemeenschap kan zoals gebruikelijk is, normaal gebruik maken van de dienstverlening tijdens de wachtdienstregeling. Deze is te vernemen via het verkort nummer 147, de Facebookpagina: officialrgdsuriname en de website. Ook de middagdiensten zijn in elk rayon gegarandeerd. De directie is de niet stakende- en ondersteundende artsen dankbaar en hoopt op spoedige normalisatie van de dienstverlening.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May