CLO-protest tegen beleid van de regering
17 Nov 2022, 12:08
foto
De betogers onder leiding van Ronald Hooghart van de CLO bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Daar is aangegeven dat het volk lijdt onder het beleid. (Foto's: René Gompers)


Vanuit Kwakoe zijn de mensen die opgeroepen zijn door de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) via de binnenstad gelopen naar het Assembleegebouw. Diverse vakbondsleiders en Assembleeleden hebben het woord gevoerd en aangegeven dat het zo niet langer kan doorgaan. De mensen klagen over de hoge koers, waardoor zij niet meer uitkomen. Na een korte stop bij het Assembleegebouw is de groep gelopen naar het gerechtsgebouw aan de Grote Combéweg.

Enkele Assembleeleden onder wie Stephen Tsang (NDP) en Edward Belfort (ABOP) zijn meegelopen in de stoet. De mensen geven aan dat het beleid van de regering niet deugt. Het land zou worden gered maar het volk is dieper in de put terechtgekomen. Al lopend worden mensen opgeroepen om de beweging te ondersteunen. 

Rodney Cairo spreekt de mensen toe. Naast hem vakbondsleider Michael Sallons.

Vakbondsleider Michael Sallons deelt mee dat de militaire vakbond onder leiding van Rodney Cairo wordt ondersteund. Ook het griffiepersoneel die in actie is krijgt ondersteuning. Het ministerie van Defensie heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen de Vereniging Rechtspositie Militairen. De zaak dient nu voor de rechter. Cairo merkt op dat hij binnengaat om te luisteren naar wat de rechter te zeggen heeft.


De groep is van Kwakoe gelopen naar het Assembleegebouw en daarna naar het kantongerecht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May