Regering geeft steun aan slachtoffers woningbrand
17 Nov 2022, 14:49
foto
De regering leeft mee met de slachtoffers van de woningbrand aan de Timmermanstraat. Zij worden ondersteund.


De regering biedt steun aan de slachtoffers die getroffen zijn door de woningbrand aan de Timmermanstraat. "Ik heb reeds met het regeerteam afgesproken om alles in het werk te stellen om de slachtoffers te ondersteunen. Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting deed ook namens mij de plaats aan gisteren en heeft gesproken met de slachtoffers van de brand. Hierna heeft hij mij verslag van zijn bezoek uitgebracht, alsook acties die zullen worden ondernomen om de slachtoffers te ondersteunen", laat president Chan Santokhi weten.

Meer dan tien mensen zijn getroffen door deze vuurzee. Deze zijn intussen opgevangen. “Ik heb mogen constateren dat de panden helemaal platgebrand zijn.  Een van de mogelijkheden vanuit het departement is dat men in aanmerking kan komen van een woningbouwsubsidie. Dit zal een ruggensteun zijn om de panden weer te kunnen bouwen”, zegt minister Ramsaran aan de Communicatiedienst Suriname.

De bewindsman heeft ook opgemerkt dat er nu alles aan wordt gedaan dat de kinderen naar school kunnen blijven gaan. “Vanuit de werkarmen van het Kabinet van de President wordt er alvast ingekomen met studiemateriaal”. De maatschappelijke dienst van het ministerie is reeds in stelling gebracht om de mensen de nodige begeleiding te geven. “Het is triest wat gebeurd is. Wij wensen dit niemand toe.” De bewindsman roept Surinamers op om serieus om te gaan met brandveiligheid. Met brandveiligheid worden maatregelen en acties bedoeld om een brand te voorkomen. Hij verzekert de gemeenschap dat de regering de getroffenen zal ondersteunen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May