In 3 weken tijd 186 verdachten ingesloten
17 Nov 2022, 06:48
foto
In de afgelopen 3 weken zijn 395 personen aangehouden. Er zijn 289 dossiers opgemaakt. Ook zijn wapens, messen en houwers in beslag genomen.


"De harde criminaliteit wordt hard aangepakt," benadrukt commissaris Bryan Isaacs, directeur Operaties van het Korps Politie Suriname (KPS). Hij roept de samenleving op om normen en waarden te herstellen en in stand te houden. Isaacs toont aan dat in de afgelopen 3 weken -tussen 24 oktober en 13 november- 395 personen zijn aangehouden (186 zijn ingesloten), 24 rijbewijzen zijn ingetrokken en 9 vuurwapens in beslag zijn genomen. Behalve volwassenen -mannen én vrouwen- zijn ook tieners ingesloten.

Het KPS heeft woensdag een persconferentie gehouden over zijn operaties, geboekte successen en lopende zaken. De verschillende afdelingen hebben aangegeven dat er hard gewerkt wordt om de criminaliteit in te dammen. Criminelen worden sneller in beeld gebracht. Een groot deel is snel opgepakt, op het ander deel wordt er nog jacht gemaakt. De politie gaat ook werken aan haar optreden. Er zijn incidenten geweest waarbij de "professionaliteit in kwalitatief opzicht te wensen overlaat".

De aanhoudingen van de afgelopen 3 weken hebben geresulteerd in 289 dossiers. In dezelfde tijdspanne zijn er 170 roadblocks neergezet waarbij 9 vuurwapens in beslag zijn genomen. Van 24 automobilisten is het rijbewijs in beslag genomen. 18 voor het overschrijden van de maximale snelheid, 2 voor rijden onder invloed, 3 bij aanrijdingen en bij 1 was het rijbewijs vervallen. Er zijn in andere gevallen meer wapens als houwers, messen in beslag genomen. Bendes, of delen van bendes -ook jeugdige- zijn opgerold.


Er zijn mensen aangehouden voor de handel en verkoop van drugs, berovingen, roof, seksueel misbruik, oplichting, heling, diefstal, (zware) mishandeling en moord. Isaacs roept de samenleving wederom op om waarden en normen te herstellen. "Wat hebben wij de afgelopen weken gezien?" haalt hij aan. "We hebben gezien gevallen van berovingen, van overvallen, van ageren tegen het gezag van de politie. We hebben ook gevallen gezien waarbij jeugdigen met name scholieren in het openbaar zinloos geweld etaleren."

Hij vervolgt: "Is dit onze nieuwe identiteit? Waar blijft de totale maatschappelijke afkeuring, gezien de vele filmpjes die worden gemaakt tijdens dit zinloos geweld en het versturen ervan? Laten we als samenleving toch kiezen voor normherstel en -handhaving. Er heeft zich een geval voorgedaan dat een ernstige inbreuk pleegt op de rechtsorde (het op klaarlichte dag doodschieten van een man, na een achtervolging). Wij van KPS zullen niet rusten totdat deze zaak, en andere misdrijven, worden opgehelderd en de verantwoordelijken voor het gerecht brengen. Let justice be done."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May