Costa Rica wil weer 'bepalend' zijn op WK
13 Nov 2022, 10:47
foto
Aanvaller Kendall Waston viert feest na de wedstrijd tegen Canada in de Concacaf-kwalificaties in het nationale station van Costa Rica in San Jose. (Foto: Reuters)


Costa Rica zal proberen de geschiedenis te herhalen tijdens het WK in Qatar wanneer ze proberen door te gaan van de "Group of Death" naar de knock-outfase, zegt verdediger Kendall Waston.

Costa Rica miste in 2014 veel kansen om een ​​groep aan te voeren met Italië, Engeland en Uruguay, voordat het Griekenland versloeg in de laatste 16. Ze werden uitgeschakeld door Nederland na strafschoppen in de kwartfinales, waarmee een einde kwam aan de beste serie van het land op een WK.

Dit jaar zit Costa Rica in Groep E met de Europese zwaargewichten Spanje en Duitsland -- die respectievelijk het WK wonnen in 2010 en 2014 -- en de Aziatische grootmacht Japan. Ze openen hun groepscampagne tegen Spanje op 23 november.

"Veel mensen zeggen dat we gek zijn om te denken dat we door kunnen gaan en kampioen kunnen worden. Maar gekke mensen doen en bereiken geweldige dingen", vertelde Waston aan verslaggevers.

"We moeten mentaal voorbereid zijn ... Het is niet gemakkelijk, (Spanje) is een erg sterk team, maar we hebben hard gewerkt om een ​​goed WK te hebben, dus waarom zouden we niet opnieuw de 'giant killers' zijn?  We gaan de steen zo ver mogelijk gooien. Ik denk niet dat iets onmogelijk is.'

Aanvaller Joel Campbell van Costa Rica herhaalde de gevoelens van zijn teamgenoot en zei dat hij hun groepsrivalen als gelijkwaardige spelers ziet. "Het zijn voetballers net als wij, ze hebben twee handen, twee voeten, één hoofd... Het zijn geen aliens", zei Campbell, die in zijn derde WK zal spelen. "Het is duidelijk dat we ze moeten respecteren. Het zijn goede spelers, maar wij ook."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May