Militaire vakbond overhandigt petitie aan directeur Moensi
11 Nov 2022, 12:18
foto
Rodney Cairo, voorzitter van de Vereniging Rechtspositie Militairen, overhandigt de petitie aan de directeur van het Kabinet van de President, Adjay Moensi. (Beeld: René Gompers)


De voorzitter van de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM), Rodney Cairo, heeft zojuist een petitie aangeboden aan de directeur van het Kabinet van de President, Adjay Moensi. Een kleine delegatie met drie journalisten mocht tot bij het bordes van het kantoorgebouw. Cairo legde uit dat het niet de bedoeling is van de militairen om de regering omver te werpen of te zorgen voor dyugu dyugu. De VRM wil een gesprek met de president over een loonsverhoging voor de militairen. De 150% kan stapsgewijs worden bereikt, meent Cairo.

Aanvankelijk wilde de VRM de petitie aanbieden aan De Nationale Assemblee. Voorzitter Marinus Bee was niet aanwezig. Assembleelid Stephen Tsang (NDP) ging naar Cairo toe en merkte op dat hij de petitie als oppositie niet in ontvangst kan nemen, want deze moet worden aangeboden aan de leiding van het parlement. De griffier was telefonisch in overleg met Bee. Op gegeven moment besloten de militairen om de stukken te brengen naar het Kabinet van de President.

Een grote groep militairen die voor de bewaking van het Kabinet van de President zorgt, kwam in stelling waardoor de groepen tegenover elkaar kwamen te staan. Cairo benadrukte dat de collega's hun werk doen en dat niemand is gekomen om te vechten. Hij deelde mee dat hij een petitie wilde aanbieden, bestemd voor de president. Afgesproken werd dat hij de stukken kon aanbieden aan de directeur.

Moensi beloofde de envelop met de documenten te zullen overhandigen aan president Chan Santokhi. Hij zal dan zich verder buigen over de zaak. De VRM wil zo snel mogelijk ontvangen worden door het staatshoofd om de problemen aan hem voor te leggen. Moensi kon geen toezeggingen doen. De VRM trekt zich terug en wacht de uitnodiging af. Indien in het weekend niets vernomen wordt, komen de militairen maandag weer in beweging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May