Atompai verwelkomt militaire vakbond bij Assembleegebouw
11 Nov 2022, 11:25
foto
Poetini Atompai, voorzitter van de SPB verwelkomt de Vereniging Rechtspositie Militairen, onder leiding van Rodney Cairo, bij het Assembleegebouw. De politie is sinds maandag in beraad. (Foto: René Gompers)


De Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) bevindt zich nu ook bij het Assembleegebouw, waar de Surinaamse Politie Bond (SPB) ook aanwezig is. De voorzitter van SPB, Poetini Atompai, heeft de militairen verwelkomd. Hij merkte op dat het om een historisch moment gaat dat militairen gedurfd hebben op straat te komen om een betere positie af te dwingen. De VRM wil onder andere een salarisverhoging van 150%.

Rodney Cairo, voorzitter van de VRM, benadrukte dat de militairen in vrede op straat zijn. Zij zijn niet in actie om te vechten maar om verbetering van hun positie. Een militair ontvangt gemiddeld SRD 5.000 per maand. Daarmee kunnen ze niet uitkomen. Er moeten meerdere jobs worden aangenomen om het hoofd boven water te houden. Dit leidt ook tot gezinsontwrichting.

Atompai deelde mee dat als een politieman en een militair samen naar detachering moeten, dan krijgt de politieman voor hetzelfde werk 3 tot 4 maal meer uitbetaald. Dat is onrechtvaardig. Hier moet verandering in komen. De SPB is bereid de VRM te ondersteunen in het vakbondswerk om een betere positie te kunnen bereiken.

Cairo merkte op dat hij geen problemen heeft met minister Krishna Mathoera van Defensie of de bevelhebber van het Nationaal Leger. Het is de minister geweest die voor loonsverhoging de VRM heeft verwezen naar de president. Daarom wil de bond een onderhoud met het staatshoofd hierover. Aan De Nationale Assemblee zal gevraagd worden om het gesprek te arrangeren.

Vanmiddag houden de ministers van Defensie, Justitie & Politie, Bibis, de legerleider en de korpschef een persconferentie over de openbare orde en veiligheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May