Volksgezondheid: Onderscheid griep en covid alleen met test
10 Nov 2022, 13:46
foto


Onderscheid tussen Covid-19 en griep is alleen te maken met een test. Griep komt in verschillende varianten voor en met de toename van het aantal Covid-19 besmettingen, raadt het ministerie van Volksgezondheid sterk aan om te gaan swabben indien er symptomen en/of verschijnselen van griep zijn.

Het aantal Covid-19 besmettingen is sinds de afgelopen maand weer licht aan het stijgen. Daarnaast zijn er ook gevallen van griep die gedurende deze periode veel voorkomen.
Symptomen en/of verschijnselen:
- Koorts (ten minste 37,5°C) zonder duidelijk ander focus (of koortsig gevoel)
- Hoesten
- Verlies van smaak of reuk
- Lichaamspijnen of spierpijnen zonder duidelijke andere oorzaak
- Diarree of braken
- Misselijkheid
- Vermoeidheid
- Koude rillingen
- Kortademigheid
- Keelpijn
- Verwardheid
- Hoofdpijn (relatief vaak retro-orbitaal)
- Loopneus

Er kan dagelijks een swabtest afgenomen worden bij de swabposten van het BOG en Tropclinic. De BOG-swabunit is 7 dagen in de week open van 08:00 uur – 17:00 uur. Tropclinic is open van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur – 14:00 uur.

"We moeten alert blijven, omdat het virus nog steeds een dreiging vormt voor uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om te vaccineren zodat de complicaties bij een eventuele besmetting voorkomen, dan wel geminimaliseerd worden. U kunt dagelijks terecht bij het BOG waar het Sinopharm vaccin beschikbaar is. Er wordt momenteel gewerkt aan het vergroten van de vaccinatievoorraden", zegt Volksgezondheid.

Het ministerie vraagt de gemeenschap om zich zoveel mogelijk aan de MOHANA-regels te houden: Mondmasker dragen, Afstand houden van 1.5 meter en handhygiëne in acht nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May