Consultaties over herziening Caricom jongerenactieplan
07 Nov 2022, 22:32
foto
In het midden: Nicolas Pron, UNICEF-vertegenwoordiger voor Guyana en Suriname en Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken. Voorts functionarissen van UNICEF en Caricom en vertegenwoordigers van verschillende ministeries.


Het Caricom-Secretariaat heeft afgelopen week in Torarica het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) en overige stakeholders geconsulteerd over de herziening van het Caricom Youth Development Actieplan (CYDAP). Het plan moet een gunstig kader scheppen voor lidlanden van de Caricom om de toegang tot ontwikkelingskansen voor jongeren in de regio te vergroten.

Suriname is een van de drie lidlanden van de Caricom waar een proef wordt gedraaid over de monitoring en evaluatie bij de uitvoering van het CYDAP. De monitoring en evaluatie die de Caricom wenst te toetsen bij de uitvoering van het actieplan in Suriname, heeft vooral betrekking op de rol van het ministerie bij de uitvoering van het bedoeld plan.

De directeur Jeugdzaken, Genti Mangroe, heeft de vertegenwoordigers van de Caricom en van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF), inzicht verschaft in het nationaal jeugdbeleid en het Surinaams ontwikkelingsconcept Youth POWER dat ten grondslag ligt hieraan. Hierbij wordt volgens haar de focus gelegd op participatie, ontwikkeling, weerbaarheid, economische groei en rechten van jongeren.
 
De herziening van het Caricom Youth Development Actieplan wordt ondersteund door UNICEF. Nicolas Pron, UNICEF-vertegenwoordiger voor Guyana en Suriname is ervan overtuigd dat de inspanningen van het ministerie en de caricom een boost zullen geven aan de gewenste ontwikkeling van jongeren in Suriname. Hij noemde in dit verband de groep van risicojongeren die extra aandacht en begeleiding behoeft.

De uitvoering van het plan geniet prioriteit bij UNICEF, zegt Pron, en UNICEF zal Suriname blijven ondersteunen bij het bevorderen van het welzijn van jongeren. De UNICEF -vertegenwoordiger vroeg de aandacht van alle genodigden om de doelen van het CYDAP goed door te nemen met het oog op de focuspunten die moeten leiden tot duurzame ontwikkeling van jongeren in de regio.

Michelle Small Bartley, plaatsvervangend Programme Manager Jeugdontwikkeling bij het Caricom- secretariaat heeft benadrukt dat de ontwikkeling van jongeren een belangrijk focuspunt is van de organisatie. De CARICOM ziet 2023 als het jaar voor ontwikkeling van jongeren. Zij vindt dat de tijd is aangebroken om meer dan ooit te investeren in jongeren en hun toekomst, tekent de Communicatie Unit van AWJ op.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May