Van Trikt en Kromosoeto onder voorwaarden vrij
07 Nov 2022, 14:46
foto


Ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, en ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto zijn tijdens de hogerberoepszaak in vrijheid gesteld vandaag. De raadkamer van Hof van Justitie heeft wel twee voorwaarden gesteld voor de voorlopige invrijheidstelling.

Van Trikt is vrijgesteld op basis van humanitaire gronden. Zijn medische situatie is in acht genomen bij dit besluit door de raadkamer bestaande uit de rechters Anand Charan, Duncan Nanhoe en Soebhaas Punwasi. Van Trikt en Kromosoeto zijn niet op basis van geconstateerde mankementen in het vonnis door de raadslieden in vrijheid gesteld.

Wat Kromosoeto betreft heeft het hof geoordeeld dat hij de enige is die als first offender geen strafvermindering heeft gekregen. Op grond hiervan is hij voorlopig vrij. Ook daar zijn de argumenten niet meegenomen over mankementen in het vonnis.

De rechtbank heeft geëist dat Van Trikt en Kromosoeto het land niet mogen uitvluchten. Zij moeten op elke zitting aanwezig zijn. Beiden zijn akkoord met de voorwaarden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May