Tanzania: Vliegtuig neergestort in Victoriameer
06 Nov 2022, 10:42
foto
De staartvin van het vliegtuig is te zien in het water van het Victoriameer, omringd door boten en reddingswerkers. (Foto: TBC)


Een Tanzaniaans passagiersvliegtuig is neergestort in het Victoriameer toen het probeerde te landen in het stadje Bukoba aan het meer. De vlucht van Precision Air had 43 mensen aan boord, van wie er 26 zijn gered en naar het ziekenhuis zijn gebracht, zei een lokale functionaris.

Reddingswerkers en lokale vissers zijn ter plaatse op zoek naar overlevenden.

Het vliegtuig is bijna volledig onder water met alleen de bruine en groene staartvin boven het water, omringd door reddingswerkers en vissersboten.

Hulpverleners proberen met touwen het vliegtuig ATR 42-500 uit het Victoriameer, het grootste meer van Afrika, te trekken.

"We willen zien of het landingsgestel vastzit, zodat we meer technische assistentie kunnen vragen om het uit het water te duwen", zei de regionale topfunctionaris Albert Chalamila.

Het ene uiteinde van de landingsbaan op de luchthaven van Bukoba ligt direct naast de kust.

President Samia Suluhu Hassan heeft haar medeleven betuigd met de getroffenen en opgeroepen tot kalmte terwijl de reddingsoperatie voortduurt.

Het vliegtuig vloog van de grootste stad van Tanzania, Das es Salaam, naar Bukoba via Mwanza toen het naar verluidt werd geconfronteerd met een storm en zware regenval.

Precision Air is de grootste particuliere luchtvaartmaatschappij van Tanzania en is gedeeltelijk eigendom van Kenya Airways. Het werd opgericht in 1993 en voert binnenlandse en regionale vluchten uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May