Rotary clubs willen ecologische voetafdruk verbeteren
06 Nov 2022, 08:44
foto
Vertegenwoordigers van de vier Rotary Clubs in Suriname hebben een memorandum of understanding getekend met drie ministeries. (Foto: Rotary)


De Rotary clubs willen actief een bijdrage leveren aan het verbeteren van de ecologische voetafdruk van Suriname door het verminderen en/of vervangen van Single Use Plastics, en correcte afvalbeheer alsook verwijdering van plastic-, aluminium- en papierafval. Dit moet plaatsvinden in een publiek-private partnerschap met de overheid. Hiermee wordt een directe bijdrage geleverd aan de gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelen.

Het startsein is donderdag gegeven voor de uitvoering van het Greener Together Milieu Project. Hiertoe is een Memorandum of Understanding getekend met het de ministeries van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Onderwijs Wetenschappen & Cultuur en Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie.

In dit partnerschap zullen bij 15 scholen en de drie ministeries een systeem voor afvalbeheer worden opgezet en uitgevoerd, waarbij de financiering en de projectbegeleiding zal geschieden door 12 bedrijven. Deze bedrijven zijn:    Chevron, als grootste sponsor, VSH Community Fund, Assuria, Staatsolie, Fernandes Bottling Company,  APA Suriname Corporation, Kopcke Trading Suriname, TotalEnergies, Finabank, Telesur,  CKC Machinehandel Surmac, Baitali Group of Companies/UCC. Ook bij deze bedrijven zal een systeem voor afvalbeheer worden doorgevoerd.

Bij de uitvoering van het project zullen trainingen alsook awareness sessies verzorgd worden door Stichting Suriname Waste Management (Suwama) en zal het afval worden opgehaald en verwerkt door Amreco en Green Circle Recyclers.
Het project wordt uitgevoerd gedurende het schooljaar 2022-2023 en zal na deze pilot-fase worden voortgezet bij andere bedrijven en scholen, meldt Rotary Suriname.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May