Sfeer zit er goed in bij start kerstpottenactie
06 Nov 2022, 06:51
foto
Qualogy Caribbean Suriname heeft als eerste een donatie van SRD 15.000 in de kerstpot van het Leger des Heils gedaan. (Foto's: René Gompers)


Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola haalt tijdens zijn toespraak  zijn portemonnee tevoorschijn en haalt al het geld eruit. "Ik weet niet hoeveel het is maar ik zet die hele hap," deelt hij mee terwijl hij een aantal biljetten in de kerstpot stopt. Zaterdag is bij het hoofdkwartier van het Leger des Heils de jaarlijkse kerstpottenactie officieel gelanceerd. De organisatie wil minimaal SRD 350.000 ophalen. De eerste dag was zeer gezegend; er is alvast meer dan SRD 50.000 ontvangen.

De sfeer zat er goed in bij de activiteit. Met de politiekapel en zangers van het Leger des Heils was een kerstsfeer gecreëerd. Benadrukt is hoe belangrijk het geven is om anderen die tekortschieten, te helpen. Guillermo Demon, pr-officer van de organisatie geeft aan dat vorig jaar iets meer dan SRD 350.000 was opgehaald. "Daarmee hebben we 1.300 mensen van een kerstpakket voorzien," geeft hij aan. "Dit keer willen we 1.500 bereiken."

De aftrap is gedaan door Qualogy Caribbean Suriname. Het bedrijf heeft SRD 15.000 gedoneerd. Algemeen directeur Nilesh Bishesar heeft daarnaast ook wat biljetten in de kerstpot gedaan. Self Reliance heeft SRD 5.000 gedoneerd en Fatum SRD 10.000. Ben Olivieira van stichting 12-12-12 heeft SRD 15.000 in de kerstpot gestopt. Hij heeft ter plekke ook 10 pakketten geschonken. Bhola heeft naast het ledigen van zijn portemonnee ook direct SRD 5.000 laten overmaken van het districtsfonds naar het Leger Des Heils.

Bhola heeft een band met het Leger des Heils. "Ik ken deze organisatie van dichtbij," deelt hij mee. "Ik was ook eens een mofinawan, mijn moeder stond er alleen voor. Ik was een pras'oso boy aan de Hoogestraat en bij Schimmelpennick. Ik weet nog dat mijn moeder hier kwam voor een donatie. En toen kon ik kerstbrood met kaas eten. Dus voor mij is het emotioneel. Nu ik hier sta en iets terug kan doen voor de samenleving, zal ik niets nalaten om te helpen. Ik roep iedereen op, al is het 1 SRD, geef!"
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May