Nieuwe generatie Brazilië klaar om alles te winnen in Qatar
07 Nov 2022, 02:56
foto
Rodrygo van Real Madrid viert het scoren van hun tweede doelpunt in de Champions League tegen Celtic in Santiago Bernabeu. (Foto: Reuters)


Brazilië zal in Qatar aankomen als de favorieten om een ​​record zesde World Cup te winnen, aangezien ze een opwindend team hebben vol aanstormend jong talent. De  verwachting is dat ze zullen pieken op het perfecte moment voor het toernooi.

De nieuwe generatie talent die beschikbaar is voor coach Tite, omvat onder meer Real Madrid-aanvallers Vinicius Jr en Rodrygo, Barcelona's Raphinha en Arsenal's opvallende duo Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli.

Tel daarbij op dat met Newcastle United-middenvelder Bruno Guimaraes, Manchester United's opwindende vleugelspeler Antony en Tottenham Hotspur-aanvaller Richarlison, de Braziliaanse ploeg een angstaanjagend vooruitzicht is voor elk team.

Al deze spelers zijn 25 jaar of jonger en spelen al op een bijna wereldniveau, wat volgens Tite de druk zal verlichten op aanvaller Neymar (30), die de hoop van een natie bijna alleen heeft gedragen gedurende zijn internationale carrière.

Neymar beleeft tot nu toe een uitstekend seizoen bij Paris St Germain en is één van de spelers met het hoogste aantal doelpunten in de vijf grote competities van Europa, een combinatie van goals en assists.

De opkomst van jongere spelers naast een Neymar die in prima vorm zit, heeft Brazilië een gevoel van enthousiasme en vertrouwen gegeven dat ze een recordverlengende zesde Wereldbeker-titel kunnen winnen.

"Ik heb het gevoel dat de komst van deze jonge spelers goed zal zijn voor Neymar op en naast het veld", zei Tite in augustus in een interview met Reuters. "Als je andere spelers hebt met een groot technisch potentieel, deel je de last en de aandacht van onze rivalen die nu zullen moeten kiezen waar ze hun defensieve opdrachten op richten."

Die mening wordt gedeeld door voormalig Brazilië groot en tweevoudig WK-winnaar Ronaldo. "De druk zal hoe dan ook op Neymar liggen, hij is de superster van Brazilië en het maakt niet uit wie er naast hem speelt", zei Ronaldo, de talisman van Brazilië tijdens hun laatste overwinning in Japan en Korea in 2002, tegen Reuters in oktober.

"Hoewel ik denk dat deze nieuwe generatie talent hem de beste ondersteunende cast zal geven die hij ooit heeft gehad bij het Braziliaanse nationale team. Dit is absoluut een beter team dan dat van Brazilië in de laatste drie World Cups. Maar de verantwoordelijkheid ligt altijd bij de grootste ster, Neymar."

Neymar speelt een meer centrale rol, waardoor Tite de jonge aanvallers van Brazilië om hem heen kan ontketenen, soms met vijf aanvallers, zoals in dreunende overwinningen op Tunesië met 5-1 en Ghana met 3-0 in hun laatste opwarmingswedstrijden voor het WK.

Met squadrons van maximaal 26 spelers en vijf wissels die zijn toegestaan ​​op het WK, wordt verwacht dat Tite maximaal negen aanvallers zal selecteren voor Qatar.

In de verdediging zijn ze ook ijzersterk, met twee van 's werelds beste keepers in Alisson en Ederson en een overvloed aan elite centrale verdedigers zoals PSG's Marquinhos, Chelsea's Thiago Silva, Real Madrid's Eder Militao en Juventus' Bremer, winnaar van de beste verdediger award van Serie A vorig seizoen toen hij in Turijn was.

Hun enige zwakte lijkt de positie van de volledige verdediger te zijn, wat Tite ertoe bracht een systeem te testen met drie centrale verdedigers in de laatste wedstrijden.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May