PTC-congres staat stil bij toekomst hoger beroepsonderwijs
04 Nov 2022, 00:58
foto
President Chan Santokhi opent bij 25 jaar PTC het driedaagse congres 'Waarom is hoger beroepsonderwijs niet spannend? (Foto: CDS)


Het Polytechnic College Suriname (PTC) staat bij zijn 25-jarig bestaan stil bij de toekomst van het hoger beroepsonderwijs, gericht op zowel de Surinaamse als de internationale markt. President Chan Santokhi heeft vandaag het driedaagse congres ‘Waarom is hoger beroepsonderwijs niet spannend?’ geopend, waar participanten zich over beantwoording van deze vraag zullen buigen.

Volgens Santokhi wordt beroepsonderwijs laag gewaardeerd. Hij heeft getracht aandacht hieraan te schenken met het openen van extra lbo-scholen en de start van een opleiding op het Natuur-technisch Instituut (Natin). “Al deze initiatieven, de praktijkcentra, de opleiding bij Natin en de vernieuwingen in het basisonderwijs, zullen ervoor zorgen dat het imago van het beroepsonderwijs verandert”.

Tijdens het congres delen gastsprekers van hbo-instellingen uit Guyana, Trinidad, USA en Nederland, hun ervaringen. “Het is de bedoeling dat het PTC marktgericht onderwijs biedt om de productiviteit te verhogen, slimmer te produceren en om makkelijker buitenlandse markten te betreden”, stelt Joyce Williams, voorzitter PTC-bestuur.

“We moeten niet bang zijn om mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen, innovaties te implementeren in bedrijven, en kwaliteit te leveren zowel van producten als diensten”, aldus Williams. Zij is van mening dat er meer financiële middelen nodig zijn om duurzaam hieraan te werken, daar het voorkomt dat er personeel vertrekt omdat het niet kan worden uitbetaald.

Het PTC voorziet andere instituten van studenten voor stages, onderzoek en op maat gemaakte beroepsopleidingen en cursussen. Daarnaast levert het instituut ook personen voor managementposities, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May