NPS motie: Op korte termijn verantwoord sociaal beleid
31 Oct 2022, 02:56
foto
Het congres van de NPS is zondag bijeengekomen om een besluit te nemen over hoe de partij verder zal gaan binnen de coalitie. Sociaal zwakkeren moeten verlichting voelen. (Foto: René Gompers)


Het congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft zondag in een motie drie besluiten genomen om in de coalitie te blijven. De partij zegt in alle gevallen voor het volk te kiezen en zich in te zullen zetten opdat binnen afzienbare tijd het beleid van de regering drastisch wordt omgegooid. De groene partij wil een goed sociaal beleid hebben. Dit is de hoogste prioriteit.

De overwegingen in de motie zijn:
- Dat de focus van de partij gericht blijft op een goed sociaal beleid.
- Dat acties worden ondernomen ter verbetering van de leefomstandigheden van de minder draagkrachtigen.
- Dat er grote maatschappelijke ontevredenheid heerst over het gevoerde beleid.
- Dat de partij de sociaal zwakkeren nimmer in de steek zal laten.
- Dat het sociaal beleid van de NPS goede prioriteiten geniet, vanwege de te treffen financieel economische maatregelen.

Besluiten
1. Het hoofdbestuur mandaat te verlenen om alles in het werk te stellen dat op korte termijn meer inhoud wordt gegeven aan een verantwoord sociaal beleid.

2. Dat het faciliteren van leden van de partij in parastatale bedrijven niet in voldoende mate beantwoord aan het streven van de NPS om een daadwerkelijk kwalitatieve bijdrage te leveren ter verbetering van het sociaal beleid.

3. Dat het hoofdbestuur mandaat wordt verleend om verdere acties te ondernemen ter ombuiging van het beleid en op basis van de uitkomst daarvan te besluiten met betrekking tot de wijze van verdere participatie binnen de coalitie.

Tot slot, dat het congres alle NPS-ers oproept de gelederen te sluiten en eensgezind verder te gaan met de groei en opbouw van de NPS en ons Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May