Jogi vraagt aandacht voor Covid-situatie
28 Oct 2022, 00:58
foto


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft donderdagavond in De Nationale Assemblee aandacht gevraagd voor de Covid-situatie. Deze ernstige longziekte schijnt weer de kop op te steken. Er zijn volgens hem weer ziekenhuisopnames gemeld.

Van de regering wil Jogi de stand van zaken weten. Er zouden ook geen middelen zijn voor aanpak van Covid. Hij vroeg de regering om voortvarend middelen vrij te maken voor aanpak van Covid. De faciliteiten zijn inmiddels ontmanteld. Alles moet weer in stelling worden gebracht om te voorkomen dat straks weer een grote golf ontstaat. De samenleving moet worden beschermd.

Assembleelid Ebu Jones (NDP) merkte op dat er geen bloed was in het Mungra Medisch Centrum voor een patiënt die deze dringend nodig had. Het ziekenhuis in Nickerie moet de Bloedbank betalen. Wat de Covid-zorg betreft, merkte hij op dat gezondheidswerkers nog steeds niet zijn betaald voor verrichte diensten. Hoe zal er weer een beroep op hen worden gedaan, terwijl de overheid haar verplichtingen niet is nagekomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May