Aanbrengen damwanden Guaranistraat verloopt vlot
26 Oct 2022, 20:54
foto
Damwanden aan de Guaranistraat moeten verzakkingen in de toekomst voorkomen. (Foto: CDS)


Er wordt nog volop gewerkt aan de damwanden van Guaranistraat in het ressort Munder. Volgens Openbare Werken vorderen de werkzaamheden, die op 26 maart vorig jaar zijn gestart. President Chan Santokhi gaf het startsein. Het project zal, zoals gepland volgend jaar worden opgeleverd.

Het NV Nationaal Uitvoeringsbedrijf is bezig met het aanleggen van geotextiel, klinkzand en basecourse. Verder wordt de kanaalbodem verhard. Ook worden de berm en het talud onderhouden door de aannemer.

De werkzaamheden zullen in ruim 500 werkdagen worden uitgevoerd. Na afronding van dit project is het de bedoeling dat dit gedeelte van de weg geen verzakkingen meer zal hebben. Ook zal afkalving van de weg tot het verleden moeten behoren.

Volgens planning moet dit project in 2023 worden opgeleverd. De berm en het talud moeten nog worden bekleed. Het bekleden van het talud is belangrijk ter afdekking van de kern van een dijk voor bescherming tegen langsstromend water. De taludbekleding bestaat uit een erosiebestendige toplaag. Aan de buurtbewoners wordt geduld gevraagd voor mogelijk lawaai en verkeersopstoppingen tijdens de werkzaamheden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May