BEP: Bewuste positieve acties om Divali te kunnen vieren
24 Oct 2022, 18:28
foto


Het Divalifeest der Hindoes wordt wederom massaal gevierd. Tradities vormen onze cultuur als mensen zodat we kunnen leren en zodat we ons kunnen vermaken. Om Divali te vieren moeten er zekere handelingen worden gepleegd, bewuste acties ondernomen worden. Zo moeten de huizen en erven worden schoongemaakt. Moeten er zoete lekkernijen worden klaargemaakt of gekocht en met elkaar gedeeld. Moeten families en vrienden bij elkaar komen, en elkaars tekortkomingen jegens elkander gepleegd in het afgelopen jaar vergeven. Moet er worden gedankt en gebeden. Moeten er lichtjes worden aangestoken wanneer de avond valt en het donker is. Symbolen ter verlichting van het leven en het levenspad.

Een rijtje van bewuste positieve acties die moeten worden ondernomen om Divali te vieren. Acties die ook getuigen van de wijsheid die nodig is om het leven goed te doorstaan. Een goed leven zonder de pijn van armoede. Waar de regering de wijsheid en bekwaamheid heeft om prioriteit te geven aan die uitdagingen die wel beïnvloed kunnen worden zodat land en volk erop vooruitgaan.

Een regering die door eenheid en saamhorigheid vertrouwen uitstraalt zodat het volk ook vertrouwen kan hebben en getriggerd wordt tot positieve betrokkenheid, acties en prestaties. Weg van de geconstateerde geestelijke, intellectuele en moreel ethische armoede, die ons Surinamers verlamt, vertraagt en in nog grotere armoede dompelt en ook de geestelijke volksgezondheid aantast die dagelijks alarmerende uitspattingen op ons afvuurt.

Divali lichtjes wijzen en verwijzen naar bewuste acties van wijsheid. Vooral in zo een rijk gezegend land als Mama Sranan.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May