ABOP: Verlichting in elk opzicht
24 Oct 2022, 00:58
foto


Het Divali-feest is het feest van onze Hindoestaanse broeders en zusters, waarbij centraal staat de overwinning van het goede op het kwade; van het licht op de duisternis. Daarom wordt dit feest ook wel het lichtjesfeest genoemd, waarbij de vele dia’s worden aangestoken. De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkeling Partij (ABOP) heeft als een van de pijlers de bevrijdingsgedachte en viert deze nationale feestdag mee. Toepasselijk is de gedachte van de partij ook bij het lichtjesfeest, waarbij het kwaad wordt verdreven en de bevrijding daar is.

Niet alleen het feesten moeten we als samenleving op deze dag in acht nemen, maar het is ook een dag van bezinning. Nagegaan moet worden waar wij als individu kunnen verbeteren. Dit zal zijn weerslag hebben op de gehele samenleving, waar wij deel van uitmaken. Net zoals het huis wordt gereinigd, dient ook de geestelijke reiniging te worden bewerkstelligd.

Als politieke partij met regeerverantwoordelijkheid is de ABOP ervan verzekerd dat de toekomst van ons mooi land er eentje zal zijn van verlichting. Met een optimale bevrijding in elk opzicht kan het ook niet anders. Wij als Surinamers kunnen met de gedachte van het Divali-feest het optimale halen uit onszelf. Harmonie en broederschap zijn waarden die ook samengaan met dit lichtjesfeest. Als land zijn wij gezegend met een aantal bevolkingsgroepen die door de jaren heen vredelievend met elkaar leven. Daar zit de kracht van ons als volk.

In welke situatie wij als land ook verkeren, de overwinning zal uiteindelijk van ons Surinamers zijn. Daar moeten wij als Surinamers geloof in hebben. De gestelde ontwikkeling die wij voor ons allen willen realiseren is reeds gestart en daar is geen stoppen meer aan.

Als partij wensen we de Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder de Hindoestaanse broeders en zusters, een Subh Divali toe!





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May