EZ lanceert project voor versterken kmo's
21 Oct 2022, 21:25
foto
Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie,


Het project ‘Marketing and branding of Micro, Small and Medium-sized Enterprises in Caricom’ is opgestart voor het versterken van micro, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) in Suriname, zodat zij kunnen exporteren naar regionale markten en hun rol in de waardeketen vergroten. Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) deed de lancering donderdag in de conferentiezaal van EZ.

Er zullen capaciteitsversterkende activiteiten, trainingen en één-op-één coaching aangeboden worden ter verbetering van de marketing- en communicatievaardigheden. Het project wordt door de Caribbean Development Bank (CDB) gefinancierd, is voorbereid door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) en wordt ondersteund door het directoraat Ondernemerschap van EZ.

De coördinator van CUS, Susan Bansropansingh, heeft aangegeven dat de waarnemend onderdirecteur van Industrie, Amit Chandansingh, de initiatiefnemer is van het project. Naast de financiële middelen wordt er ook technische bijstand geboden door de CDB. Ongeveer 60 KMO’s krijgen de gelegenheid om aan dit traject deel te nemen. Directeur Projects Department van de CDB, Daniel Best, gaf aan dat de private sector zich door het project zou ontwikkelen, terwijl er ook sprake zou zijn van werkgelegenheid.

Bij de lancering waren directieleden van EZ en een delegatie van de CDB aanwezig. De Head of Cooperation, Delegation of the European Union in Guyana, Joan Nadal Sastre, participeerde met een videoboodschap.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May