President stelt Backtrack-route vandaag formeel open
21 Oct 2022, 03:32
foto
De Backtract-route tussen Nickerie en Springlands wordt geordend. Alle diensten zullen aanwezig zijn ter plekke. (Archieffoto)


President Chan Santokhi zal later op de dag de Backtrack-route tussen Nickerie en Springlands (Guyana) formeel openstellen. Hiermee wordt deze route, die al jaren gebruikt wordt, uit de illegaliteit gehaald. Ook de boothouders hadden gevraagd om ordening. Zij hadden een petitie aangeboden hierover.

Starnieuws verneemt dat de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, gisteren een overeenkomst heeft getekend met de boothouders waarin de afspraken zijn vastgelegd. Diverse diensten zullen aanwezig zijn bij de controlepost, zoals douane, politie, militairen, ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme. Het gaat om ordening van de vaarroute.

Bij binnenkomst zullen passagiers worden geregistreerd en gecontroleerd door de verschillende disciplines. Vertrekkende passagiers zullen eveneens worden gecontroleerd. Met de ordening komt er een einde aan de wild-west-situatie, waar de wet van de sterkste gold.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May