Nieuwe directeur Openbaar Groen wil meer parken in binnenstad
18 Oct 2022, 19:54
foto
Indersing Gangabisoensing, waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer.


Indersing Gangabisoensing is maandag aangesteld als waarnemend directeur van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA). Hij gaat voor directe verbetering op een aantal prioriteitsgebieden, waarvan één te maken heeft met de vuilstortplaats Ornamibo. Stadsverfraaiing is ook een van zijn prioriteiten en hij zal zorgen voor meer aandacht voor verlaten percelen en gebouwen.

“Dit probleem moet versneld opgelost worden, omdat buurtbewoners veel last ondervinden van de vuilstortplaats”, zegt Gangabisoensing over Ornamibo. Hij vindt ook dat de binnenstad aangepakt moet worden en uitnodigend moet zijn voor toeristen en de lokale bevolking. Aanleggen van mooie parken en het opzetten van een tuincentrum zijn ideeën waaraan Gangabisoensing wil werken, meldt de voorlichting van OW. Over de verlaten percelen en gebouwen kondigt hij een “agressief” beleid aan, “zodat alle eigenaren er bewust van worden dat dit niet meer kan.”

De voormalige directeur van OGA, Bholanath Narain, legde nadruk op de belangrijke rol van het directoraat. Volgens hem heeft hij een goede basis gelegd om het werk voort te zetten. Gangabisoensing heeft voorheen 20 jaar gewerkt bij OW en was de afgelopen twee jaar juridisch beleidsadviseur van minister Riad Nurmohamed.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May