Kader voor LVV; 3 personeelsleden studeren af bij PTC
18 Oct 2022, 06:37
foto


Dalaney Ronopawiro, Charleen Djamin en Rosaya Kamit, personeelsleden van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn 13 oktober afgestudeerd van de bachelorstudie Animal Production & Health Technology (APHT) bij het PTC-University of Applied Sciences. 

LVV heeft jarenlang een groot tekort aan Animal Health Assistants gehad. Op 11 augustus 2017 was er op verzoek van het ministerie van LVV een overeenkomst getekend met het PTC met betrekking tot de studie APHT. In totaal hebben 11 LVV  medewerkers en 8 particulieren zich opgegeven voor deze studie; Ronopawiro, Djamin en Kamit zijn de eerste afgestudeerde LVV’ers.

Een afgestudeerde van de studie APHT kan onder andere op effectieve en efficiënte wijze  activiteiten binnen veebedrijven uitvoeren en beheren, veeteelt technische praktijken uitvoeren, veeregistratie en data beheren, vastleggen, analyseren en interpreteren, schrijft de Communications & Marketing van PTC. Verder kan de APHT professional veehouders trainen en assisteren in het toepassen van moderne veeteelttechnieken. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May