Interpol/Caricom-operatie leidt tot recordvangsten drugs en wapens
14 Oct 2022, 18:49
foto
De politie in Dominica ontdekte 20 pistolen die verborgen waren in dozen cornflakes. (Foto: Interpol)


Een gezamenlijke vuurwapenoperatie tussen de International Criminal Police Organization (Interpol) en de Caribbean Community (Caricom) Implementation Agency for Crime and Security (IMPACS) heeft geleid tot de inbeslagname van zo'n 350 wapens, 3.300 munitie, recordvangsten van drugs en meer dan 500 arrestaties in het Caribisch gebied. Een operationele hub werd gehost door Caricom IMPACS in Barbados. Ook Suriname maakte deel uit van de operatie.

Officieren van Interpol, het Joint Regional Communications Centre (JRCC), het Amerikaanse Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (ATF) en US Homeland Security Investigations (HSI), werkten zij aan zij om realtime hulp te bieden aan officieren in het veld.

Vervolgens werd donderdag in een verklaring op de Interpol-website gezegd dat Operatie Trigger VII, die werd uitgevoerd van 24-30 september, officieren uit 19 landen de controles op luchthavens, zeehavens, landgrenzen en binnenlandse hotspots zag coördineren, handelend op basis van inlichtingen die wezen op georganiseerde misdaadgroepen en personen die betrokken zijn bij de handel in vuurwapens.

Ook doorzochten ze magazijnen, inspecteerden pakketten en voerden gerichte controles uit bij vuurwapendealers, schietbanen en particuliere beveiligingsbedrijven.

Trigger VII-acties hebben ook geleid tot de inbeslagname van 10,1 ton cocaïne en 2,5 ton cannabis, wat de convergentie van handelsroutes en het gebruik van vuurwapens die worden gebruikt om de illegale drugshandel te controleren, benadrukt. Tijdens de operatie zijn ook 510 arrestaties gepleegd. Onder de gearresteerden is ook een moordverdachte die stond op de Interpol Red Notice.

De deelnemende landen waren Antigua en Barbuda, Bahama's, Barbados, Belize, Bonaire, Curaçao, Dominica, Dominicaanse Republiek, Frankrijk (Guadeloupe en Martinique), Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, Trinidad en Tobago, St. Lucia, St. Kitts en Nevis, Turks- en Caicoseilanden, St. Vincent en de Grenadines en Suriname.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May