Mathoera pleit voor multilateraal aanpakken van problemen
13 Oct 2022, 02:45
foto
De opening van de eerste fysieke Caribbean Development Roundtable sinds de start van de pandemie. (Foto: CDS)


Suriname is van 12 tot en met 14 oktober 2022 gastland van de 29ste Caribbean Development and Cooperation Council (CDCC).  Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie ging bij de opening van de eerste fysieke Caribbean Development Roundtable (CDR) sinds de start van de pandemie, in op “structurele uitdagingen en externe factoren die de ontwikkelingsambities van de regio blijven ondermijnen.” Zij hield een pleidooi voor multilateralisme.

Mathoera vreest dat door de verwoestende impact van de Covid 19-pandemie, economisch en sociaal herstel waarschijnlijk lang op zich zal laten wachten. De CDCC is een regionale vergadering op ministerieel niveau, waaraan veelal ministers van Buitenlandse Zaken en Financiën deelnemen. Mathoera pleit voor een systeem van multilateralisme; “Een systeem dat niet alleen de mogelijkheid biedt om uitspraken te doen en problemen aan te pakken, maar een systeem waarin alle landen -groot en klein- een gelijk speelveld hebben.”
 
Suriname heeft momenteel het voorzitterschap van de Caricom en zal op vrijdag 14 oktober 2022 het voorzitterschap van de CDCC voor de komende twee jaar op zich nemen. Deze functie zal vervuld worden door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Mathoera neemt waar voor minister Ramdin, die in Washington DC is voor een meeting met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May