Hoe verder met SLM na explosie met nog dwarrelende kruit
12 Oct 2022, 03:26
foto


Nu de kruitdampen van de explosie bij SLM aan het neerdalen zijn, hopen wij dat de regering met een doordachte strategie komt waarbij de president alle verantwoordelijken zoals DNA, RvC en de bonden open en transparant bij betrekt. Leren uit het verleden maakt het verschil of wij de beroemde ezel zijn die wel of niet aan dezelfde steen gaan stoten. Wees transparant, maak schoon schip, ontwikkel visie. Laat weten wat er gebeurd is en waar het justitieel onderzoek na de 'explosie' staat. De president moet laten zien dat hij niet alleen 'preached' maar ook 'practiced' wat hij 'preached' en dus openlijk handreikingen doet en open en transparant informatie deelt zodat er geen fake nieuws rond kan gaan.

Hoe verder met de SLM?
De SLM is in de ellende door een verkeerd businessmodel en onkundig management over de jaren heen. En daaraan toegevoegd is nu ook de schuldenberg een groot probleem. Alleen werken aan de schuldenberg zoals kennelijk in de afgelopen periode gebeurde met veel nieuwe NV’s en geheimzinnigheid zal maximaal leiden tot een schone balans maar nog steeds een gebroken businessmodel en dus zullen weer verliezen opstapelen. Werk dus ook aan de kern van het probleem.

Er zijn brandende vragen en vele mythes en vooringenomenheden bij de hele samenleving: Moet Suriname een eigen airline hebben? Wat is een goede vlootsamenstelling? Moeten wij SLM failliet verklaren? Moet de SLM geprivatiseerd worden? Waar halen wij het geld vandaan voor de SLM? Heeft de SLM bestaansrecht? Is de SLM niet kapotgegaan door veel IPB reizen? Waarom kunnen onze eigen mensen niet de SLM managen?

In de afgelopen periode is naar mijn oordeel te veel gewerkt aan 'trucjes & foefjes' om de crediteuren een loer te draaien en te weinig aan de kern van het probleem namelijk het ontwerpen van een nieuw businessmodel dat past in een bredere ontwikkelingsvisie van het land.

Wat wij missen bij de SLM is visie en strategie die past binnen een visie op Transport en Toerisme die weer vervolgens past binnen de ontwikkelingsvisie van het land. En hierom ontstaat alle commotie want het lijkt op van 'ergens naar nergens' gaan. En overigens zien wij dat het ontbreken van een ontwikkelingsvisie voor het land voor veel meer onrust, kritiek en scepsis zorgt, ook op andere dossiers.

In het Engels zeggen ze “show me the big picture” en “show me the money”. En hier is wat de president nu zo langzamerhand wat van moet aantrekken. Hij moet werken – met hele concrete stappen, plannen en cijfers - aan “show me the big picture” en “show me the money”.

Ik heb zelf inmiddels in diverse artikelen ook mijn observaties – kritisch- gedeeld. Nu wil ik in dit artikel ook een suggestie aanreiken aan de Surinaamse samenleving van WAT ik denk dat er bij de SLM moet gebeuren en deels 'HOE' men het zou kunnen aanpakken.

De kunst is niet alleen bepalen WAT er moet gebeuren maar ook HOE het gerealiseerd kan worden. De 'HOE' is ontzettend belangrijk, hoe krijg je de plannen en ideeën in werking. Daar komt ervaring bij kijken. Het is vaak de beroemde HOE waar veel plannen en ideeën over struikelen en of in schoonheid op de tekentafel sterven.

De president heeft in zijn jaarrede ons allen – en vooral de kritische beschouwers – opgeroepen om mee te denken, de veel besproken handreiking van hem. Ik ben sceptisch en noem die handreiking een armloze handreiking, een ghost hand maar desondanks wil ik een voorzet doen.

Mijn voorzet is in eerste aanleg bedoeld als een inspiratie voor iedereen die bij de SLM betrokken is en met het bedrijf te maken heeft. Meer specifiek voor de president, minister van TCT, RvC en directie van de SLM. Daarnaast ook bedoeld voor de samenleving – politici, DNA, journalisten en opiniemakers – om met dit in het achterhoofd de verantwoordelijken kritisch te bevragen en te begeleiden.

Voor alle critici en karakter moordenaars: ik ambieer niets, ik hengel naar niets en ik zoek niets, ik wil niets. Mijn hoop is dat ik met mijn bedrage een verandering in het denkproces op gang kan brengen en de SLM daardoor beter kan worden.

Ir. Hikmat Mahawat Khan MBA
Management & Strategy Consultant - Aviation Practice
Global Aviation Thought Leader

U kunt de voorzet van de auteur hier downloaden.
pdf-icon.gif Strategische_visie_en_ambitie_voor_een_nieuwe_SLM.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May