Verdachte dodelijke schietincident in verzekering gesteld
04 Oct 2022, 11:34
foto


Martin Moor (38) is op 28 september dodelijk geraakt bij een schietincident aan de Dinastraat/Verlengde Keizerstraat. Bij aankomst van de politie van Munder aan de Dinastraat vertoonde het slachtoffer geen teken van leven meer. De vermoedelijke dader is in verzekering gesteld.

Volgens verklaring van buurtbewoners, begaf de 75-jarige schutter Franklin C. zich na de daad met het wapen in zijn hand naar zijn woning. Hij stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. Het vermoeden bestaat dat de verdachte over is gegaan tot het plegen van het feit, aangezien hij de mening is toegedaan dat Moor, die een drugsverslaafde was, vaker moet hebben ingebroken in zijn woning, meldt de politie Public Relations.

Aan de hand van de beschrijving van het vluchtvoertuig is de man kort na het gebeuren door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op de kruising van de Fred Derby- en de Burenstraat klemgereden. De autobestuurder tevens  verdachte werd direct in de boeien geslagen. Het wapen waarmee het strafbare feit is gepleegd, is nog niet achterhaald. Franklin C. ontkent de daad te hebben gepleegd. In het belang van het onderzoek is het voertuig in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Martin is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen, terwijl de verdachte Franklyn c. in verzekering is gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May