PAHO schenkt 30.000 doses gele koorts vaccins aan Suriname
03 Oct, 13:54
foto


Suriname heeft van de gezondheidsorganisatie PAHO een donatie gekregen van 30.000 doses vaccins tegen gele koorts. De Amerikaanse regering heeft de vaccins geschonken aan de PAHO. Dit ter ondersteuning van PAHO's Covid-19 Pandemic Preparedness and Response Plan om technische samenwerking te bieden en de effecten van de Covid-19-pandemie in de regio van de Amerika's aan te pakken.

PAHO doet deze schenking via Volksgezondheid in het kader van haar programma voor technische samenwerking en in overeenstemming met de bepalingen van het Verdrag over de voorrechten en immuniteiten van de gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties. Dit verdrag is aangenomen op 17 juli 1948, en meer specifiek de Basisovereenkomst tussen de regering van Suriname en de PAHO/WHO over tot institutionele betrekkingen en voorrechten en immuniteiten, ondertekend op 15 november 1985. Elke kwestie die voortvloeit uit of verband houdt met deze donatie zal worden geïnterpreteerd in overeenstemming met de bepalingen van deze documenten.

Volksgezondheid heeft de Verenigde Staten van Amerika en de PAHO bedankt voor deze donatie. Ter versterking van de relatie heeft minister Amar Ramadhin een gesprek gevoerd met de Amerikaanse delegatie tijdens de 30e PAHO Sanitary Conference in Washington. Diverse mogelijkheden voor samenwerking zijn besproken. Er zijn vervolgafspraken gemaakt over de mogelijkheden. Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid heeft aangegeven Suriname op diverse gebieden binnen de zorgsector te willen ondersteunen, meldt de Communicatiedienst Suriname.
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January