Verplichte ambtenarenregistratie op 1 oktober gestart
02 Oct, 00:02
foto
Biza-directeur Nasier Eskak heeft zich als eerste geregistreerd tijdens de kick-off van de verplichte ambtenarenregistratie.


De verplichte landsdienaren registratie is officieel. Alle ambtenaren zijn verplicht zich te registreren. Doen zij dat niet, dan wordt hun loon stopgezet. De verplichte landsdienaren registratie is onderdeel van het Public Sector Reform programma van de regering Santokhi dat zaterdag met veel vertoon is gestart. Nasier Eskak, directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza), heeft zich als eerste geregistreerd.

Binnen het programma kunnen ambtenaren die vroegtijdig en vrijwillig uit overheidsdienst willen treden, zich opgeven. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken zegt dat 1 oktober speciaal gekozen is voor het startsein. De dag valt op een zaterdag en er is getoond dat ambtenaren niet lui zijn "getuige de honderden ambtenaren die zijn komen opdagen."

Overtuigd dat het PSR-programma zal slagen, heeft hij de ambtenaren die en nieuwe uitdaging in hun leven willen, opgeroepen om gebruik te maken van de stimuluspakketten die de regering aanbiedt. "Pak je kans, want misschien komt die kans niet meer langs en ga je registreren want if yu no registreer yo skeer," sprak Somohardjo de ambtenaren toe.

Volgens Biza-directeur Eskak is de verplichte landsdienarenregistratie slechts een deel van het PSR-traject, "maar dan wel een heel cruciaal deel." Hij heeft erop gewezen dat een probleem heel effectief en efficiënt kan worden aangepakt, als duidelijk is hoe groot het probleem is. Eskak zegt dat de eerste stap is gemaakt om van de overheid een betere te maken.


Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January