President ontvangt geloofsbrieven Franse ambassadeur
28 Sep, 20:43
foto
President Chan Santokhi wenst de nieuwe Franse ambassadeur, Nicolas de Bouillane de Lacoste, een succesvolle ambtsperiode toe. (Foto: CDS)


De Franse ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste heeft vandaag zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chan Santokhi. Suriname en Frankrijk hebben een fundamenteel en constructief partnerschap, met een speciale dimensie, aangezien beide landen een grens delen.

 “Ik kijk uit naar de officiële start van het onderhandelingsproces over de afwikkeling van deel 4 van de grens, zoals bepaald in artikel 5 van het Protocol betreffende de grens, ondertekend in maart 2021”, zei het staatshoofd. Wat betreft de geherstructureerde River Council, verwacht regeringsleider dat de discussies tijdens deze bijeenkomsten meer actiegericht zullen zijn, resulterende in concrete samenwerkingsprogramma's. Daarbij verwees hij naar de recente ondertekening van de technische overeenkomst, op 13 september 2022, voor de bouw van de nieuwe aanlegplaats in Albina.

De president wenste de ambassadeur een succesvolle ambtstermijn toe en gaf aan de gezamenlijke initiatieven van Suriname en Frankrijk op verschillende gebieden toe te juichen om duurzame ontwikkeling te bevorderen, met name in het grensgebied. Hij sprak ook zijn waardering uit voor de Franse vertegenwoordigers in de raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds tijdens de besprekingen. “Ik kijk uit naar de Franse steun, aangezien we opnieuw zullen samenwerken met het IMF".
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November