Surinaamse investeerders vormen FDI's voor Guyanese economie
23 Sep 2022, 18:46
foto


AANGEBODEN

Meneer Bharrat Jagdeo, uw conclusie met betrekking tot het niet geven van visvergunningen aan Guyanese vissers door de regering van Suriname, welke u in verband brengt met corruptie, raakt kant noch wal. U slaat de plank ernstig mis en overziet de internationale corruptie index en publicatie van de score en rangorde van Guyana ten opzichte an Suriname. Het doet goed dat u goede diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en Guyana bevordert, dan dat u deze verstoort door ongefundeerde vergelijkingen te maken, door te concluderen; the pot is calling the kettle black.

Guyana staat internationaal geen millimeter beter vermeld, maar is een metafoor van een hoog aangeschreven corruptief land. Het bedreigen van Surinaamse Investeerders in Guyana door u, getuigt van emotionele zwakte en gebrek aan bilaterale onderhandelingscapaciteit.

Het verschil tussen een Surinaamse investeerder en een Guyanese visser is, dat de Surinamer bijdraagt aan uw economie in de vorm van vertical en horizontal foreign direct investment (FDI), maar de Guyanese visser slechts wegdraagt van de Surinaamse economie. Hij investeert niet in Suriname, hij profiteert. En dat roepen wij kordaat een halt toe.

Indien er spanningen zijn binnen uw regeer coalitie hopen wij dat u deze duurzaam beslecht in het voordeel van het volk van Guyana, dan dat u de aandacht naar u toe trekt en het accent daarbij opzettelijk verlegt om bijval te genieten van een oneigenlijke agenda ter wille van eng politiek belang dat u kennelijk nastreeft. Als een doorgestoken kaart is uw strategie ontmaskerd omdat het doorzichtig is, en alle basis mist van goed bestuur, overleg en besluitvorming binnen de multi en bilaterale betrekkingen.

Bob Mangal MPA
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May