Anthony Nesty is ASCA George Haines 2022 Coach van het Jaar
10 Sep 2022, 06:42
foto
Hoofdzwemcoach Anthony Nesty. (Foto: Tim Casey)


Hoofdzwemcoach Anthony Nesty uit Florida is uitgeroepen tot de 2022 American Swimming Coaches Association (ASCA) George Haines Coach of the Year. Dat heeft de ASCA donderdagavond bekendgemaakt in de ASCA World Clinic.

Nesty voegt zich bij de voormalige coaches van Florida, Gregg Troy en Randy Reese, als de enige coaches in de geschiedenis van Gators die de prijs wint.

De George Haines Coach of the Year-prijs wordt sinds 1961 uitgereikt en wordt jaarlijks toegekend aan de persoon wiens coachingseffectiviteit het meest heeft bijgedragen aan de Amerikaanse zwemuitmuntendheid op wereldniveau. Anthony Nesty was een van de zes finalisten die atleten coachten die gouden medailles wonnen op de FINA Wereldkampioenschappen afgelopen juni in Boedapest, Hongarije.

De andere finalisten waren Todd DeSorbo, Dave Durden, Ray Looze, Greg Meehan en Michael Norment.

Anthony Nesty coachte meerdere gouden medaillewinnaars in Boedapest, waaronder Caeleb Dressel, Bobby Finke, Kieran Smith en Volunteer Coach Katie Ledecky. De vier leverden samen acht gouden medailles op, de meeste gouden medailles die dit jaar door een finalist voor de prijs werden gecoacht.

"Anthony is een van de meest gerespecteerde coaches in het universiteitszwemmen, en een van de weinigen die zowel als een geweldige atleet als een geweldige coach wordt beschouwd", zei Gregg Troy. "Hij heeft een geweldige werkethiek en een enorm vermogen om resultaten te behalen. Zijn ervaring op de Olympische Spelen als atleet is essentieel in zijn vermogen om zich te verhouden tot onze huidige atleten. Zijn reputatie om het maximale uit hen te halen spreekt voor zich.”

Anthony Nesty begon zijn internationale coachingcarrière als assistent-coach voor Suriname op de Olympische Spelen van 2004 in Athene, Griekenland. Daarna zette hij zijn Olympische traditie voort als hoofdtrainer van Suriname op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing en de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Op de 20e verjaardag van Nesty's Olympische gouden medaille op de 100 meter vlinderslag, werd Nesty niet alleen geëerd als hoofdcoach van het team van zijn land, maar werd hij ook erkend als de Surinaamse vlaggendrager tijdens de openingsceremonie van de Zomerspelen van 2008.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April