Breaking: Bond AZP vanaf morgen in staking
05 Sep 2022, 11:41
foto


De algemene ledenvergadering (alv) van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft besloten vanaf morgen te staken. Enkele urgente afdelingen hebben dispensatie, zoals bewaking, SEH, Kinderafdeling, Beddenhuis gekregen, maar de keuken niet. De leden zijn niet tevreden met de bereikte resultaten. Geëist wordt dat AZP formeel uit Fiso stapt. De mensen willen een eigen loonreeks met de 8% erop en de kwesties rond het Staatsziekenfonds moeten hun beslag vinden.

Bondsvoorzitter Lloyd Pool heeft de leden voorgehouden dat bij een staking dispensaties horen, maar er moet ook rekening mee gehouden worden dat de bond naar de rechter zal worden gesleept. Ook kunnen er gevolgen zijn voor uitbetaling van salarissen. De alv is bereid de consequenties te aanvaarden. De alv wil geen genoegen nemen met het bereikte resultaat tot nu toe. Fiso en eigen salarisreeks zijn principiële issues.

Het zorgpersoneel zal zich morgen om 7.00 aanmelden en normaal 'klokken'. Daarna zal de bond bepalen welk actiemodel zal worden toegepast. De bond was ruim twee weken in beraad. Er is vrijdag gesproken met een cluster van ministers, maar twee belangrijke kwesties zijn nog niet opgelost. Daarom is besloten tot staking over te gaan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April