Kustwacht viert negenjarig bestaan te midden van uitdagingen
02 Sep 2022, 22:28
foto
Ontvangst van minister Bronto Somohardjo bij de viering van het negenjarig bestaan van de Kustwacht Suriname.


Waarnemende directeur van de Kustwacht Suriname, majoor Radjoe Bhola, is trots op zijn medewerkers. Bij de viering van het negenjarig bestaan van de organisatie op 1 september ging hij in op de bestaande uitdagingen, zoals financiële tekorten, en de sociale projecten die de dienst wil uitvoeren. Het afgelopen jaar zijn 92 patrouilles uitgevoerd. Bhola is positief gestemd en zegt te streven naar 100% realisatie van de organisatiedoelstellingen.
 
Het doel van de Kustwacht is om de Surinaamse belangen die zich in het zeegebied bevinden, te bewaken. Volgens Bhola moeten de veiligheidsorganisaties samenbundelen om bepaalde zaken gedaan te krijgen. Door de financiële tekorten is het voor de Kustwacht moeilijk om in zijn eentje projecten uit te voeren. “Maar als organisaties bij elkaar komen en elkaar ondersteunen zal het hen zeker lukken om de doelen samen waar te maken”’, zegt Bhola.
 
De Kustwacht is van plan dit jaar enkele sociale projecten uit te voeren, waaronder het Mangroveproject. De activiteiten zullen bestaan uit het planten van mangroveplanten langs de kust te Weg naar Zee en het vermeerderen van mangroveplanten. Het is ook de bedoeling om in samenwerking met het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu, sluizen in Paramaribo Noord schoon te maken.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken wil volgend jaar de verjaardag van de Kustwacht groter aanpakken. Hij beaamt dat het werk van de Kustwacht niet alleen belangrijk, maar ook zwaar is en waardeert de medewerkers, die zich ondanks de weinige middelen inzetten. Hij haalde aan dat de jongeren die bij de Kustwacht werken in de toekomst een heel belangrijke rol zullen vervullen bij de olie- and gasindustrie, meldt de voorlichting van de Kustwacht Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May